20 Mayıs 2015 Çarşamba

Coconut Sütlü Pavlova

Zor görünen bir o kadar da kolay olduğunu düşündüğüm bir tarif paylaşmak istiyorum sizlerle.Yumurtaya alerjisi geçtiği halde yumurtanın akından hoşlanmayan ve yemeyen oğlum için süper bir reçete.Keşke içerisindeki şekere bir başka alternatif olabilse.Arada bir böyle kaçamaklar güzel oluyor.


Mereng:

4 yumurta akını bir fıske tuz ile çırpın.
1 Su brd.Şekeri yavaş yavaş ekleyin.Çırpmaya devam edin.Beyaz ve sert bir karışım olmalı.
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya ilave edilip spatula ile karıştırılır. Kabaran karışım söndürülmeden karıştırılmalı.
Yağlı kağıt üzerine 25/30 cm çapın da tepsiye serin.Önceden ısıtılmış fırın da 130/140 derece de 1:15 dk pişirin.

Üzeri için krema:

1 yumurta
5 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1,5 Su brd Hindistan cevizi sütü( Alerji durumuna bağlı badem sütü,susam sütü,soya sütü,fındık sütü,pirinç sütü,keçi sütü,yulaf sütü tercih edilebilir.)
Bütün malzemeler karıştırılıp kısık ateşte iyice  pişirilir. Soğuyana kadar mikser ile 20/25 dk'da çırpılır.
Bu krema yapacağınız pastalar için de çok uygun ve lezzetli  bir tarif.( Sağolsun anneciğim🙏)

Soğumuş mereng'in üzeri önce krema sonra da alerjinize uygun meyveler ile süslenir.Ben mevsiminden ve çocuklarımın alerjisi geçtiği için çilek ve muz tercih ettim. 
Afiyet olsun......

Not: Pavlova'nın içi süngerimsi ve ıslak kalacak sakın iyi pişmediğini düşünmeyin😉


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder