Kuzu et döner için kasabınıza çok iş düşecek. Kuzu bütün but'tan kemiklerini ayırıp hiç sinir kalmayacak şekilde kül bastı şeklinde hazırlamasını ve hatta mümkünse ekstra yağ kesmesini istemelisiniz. Kasap kağıdı içerisinde iyice dövülmüş olmalı külbastılar. Size kg. olarak bir miktar vermeyeceğim. Miktar kuzu But'un büyüklüğüne bağlı. Orantılı olarak da orta yağlı kuzu kıyma alacağız. 1/2 kilo et'e 250 gr. kıyma alabiliriz.
Kıymayı tuz ve karabiber ile lezzetlendirelim.
Dövülmüş etleri yağlı kağıt üzerine sermeye başlayalım. Etleri her katta tuz ve karabiber ile tatlandırmalıyız.1 -2 kat et sralarına az kıyma yayalım tekrar 1-2 kat et ve az kıyma olarak katlandıralım. Et ve kıymayı katlandırırken arada kasapın vermiş olduğu yağlarıda katlara dengeli olarak yerleştirelim. Yağlı kağıda sarıp buzlukta donduralım.
Buzluktan çıkarttığımız donmuş eti çözdürmeden keskin bir bıçak yardımı ile kullanacağımız kadar eti ince ince traşlayarak keselim. Eti eritmeden tekrar buzluğa koymayı unutmayın lütfen✌🏻. Kestiğimiz etleri yağsız sıcak tavada arkalı önlü kızartalım.
Lavaş ekmeği içerisinde yanında patates kızartması ve turşu ile servis yapabilirsiniz.
Bu tarifi tavuk ,hindi gibi değişik etlerden de denemeniz mümkün.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder