GRİSİNİ
4 Su Brd Un
1 Tatlı kaşığı Tuz
1/2 Çay Brd Zeytinyağ
1 Paket İnstant Maya
1/2 Çay Brd Mavi Haşhaş ( alerji durumunuza bağlı eklemeyebilirsiniz.)
1 +1/2 Su Brd Su
Arzu edilirse üzeri için susam , çörekotu ( alerji durumunuza bağlı)
Kuru malzemeler un ve tuz ve maya karıştırılıp daha sonra zeytinyağ ve su yavaş yavaş ekleyerek hamur haline getirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanarak tepsiye yerleştirilir. Buzdolabında 1 saat kadar bekletilir ve daha sonra çubuk şeklinde açılarak tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder