21 Eylül 2015 Pazartesi

GRİSİNİ



Mutfak her zaman keyif vermiştir bana.Hele de alerji ile tanışınca daha da bir anlam kazandı mutfakta zaman geçirmek benim için.Oğlum daha10 günlüktü aileden bir doğum günü kutlaması için yaptığım çilekli pasta sayesinde tanıştık alerji ile.O günler'de başladım tarifleri alerjimize uygun hale getirip malzeme çıkartıp yerine başka birşeyler eklemelere.O günlerin en kurtarıcı tarifi de grisini idi.Eren büyüyüp kemirmeye başlayabildiğinde de elinden hiç eksik olmadı.Sütsüz, yumurtasız, margarinsiz yapılabilecek en güzel en kolay tarif ve malzemeleri aşağıda.

GRİSİNİ

4 Su Brd Un
1 Tatlı kaşığı Tuz
1/2 Çay Brd Zeytinyağ
1 Paket İnstant Maya
1/2 Çay Brd Mavi Haşhaş ( alerji durumunuza bağlı eklemeyebilirsiniz.)
1 +1/2 Su Brd Su 
Arzu edilirse üzeri için susam , çörekotu ( alerji durumunuza bağlı)

Kuru malzemeler un ve tuz ve maya karıştırılıp daha sonra zeytinyağ ve su yavaş yavaş ekleyerek hamur haline getirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanarak tepsiye yerleştirilir. Buzdolabında 1 saat kadar bekletilir ve daha sonra çubuk şeklinde açılarak tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder