2 Su Brd Su
1 Tatlı kaşığı Mahlep
3 Yumurta
1 Çay kaşığıTuz
30 Gr yaş Hamur Mayası
1 Su Brd Sıvı Yağ
2 Çay Brd Şeker
1 Paket Damla Sakızı ( eklemek isteğe bağlı , damla sakızlarını havanda az şeker ile dövmek gerekiyor)
Aldığı kadar un ( tahminen 1 Kg kadar)
Üzeri için
Yumurta sarısı +1 Çrb kaşığı Sıvı Yağ karışımı
File badem
Su ,maya,yumurta,tuz,mahlep,şeker,Sıvı yağ,birazdan un katarak kek gibi çırpılıp mayalandırılmaya bırakılır.Mayalandıktan sonra tekrar un katarak normal bir kıvamda yoğrulur,mayalandırılmaya bırakılır.Kabarınca 5'e bölünür.Her bir parçada 3 eşit parçaya bölünerek uzun uzun yuvarlanarak örülür.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine her tepsiye 2 tane olacak şekilde dizilir.
5 adet Paskalya çöreğinin bir kısmını soğuduktan sonra buzdolabı poşetinde buzlukta saklıyorum. Ilk günkü tazeliğini koruyor sanki yeni fırından çıkmış gibi lezzetle yiyoruz.Afiyet olsun.
Tarif içerisin de bulunan malzemelere karşı alerjiniz varsa kullanmamanızı tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder