22 Eylül 2015 Salı

PASKALYA ÇÖREĞI








Malzemeler:

2 Su Brd Su
1 Tatlı kaşığı Mahlep
3 Yumurta
1 Çay kaşığıTuz
30 Gr yaş Hamur Mayası
1 Su Brd Sıvı Yağ
2 Çay Brd Şeker
1 Paket Damla Sakızı ( eklemek isteğe bağlı , damla sakızlarını havanda az şeker ile dövmek gerekiyor)
Aldığı kadar un ( tahminen 1 Kg kadar)
Üzeri için
 Yumurta sarısı +1 Çrb kaşığı Sıvı Yağ karışımı 
File badem 

Su ,maya,yumurta,tuz,mahlep,şeker,Sıvı yağ,birazdan un katarak kek gibi çırpılıp mayalandırılmaya bırakılır.Mayalandıktan sonra tekrar un katarak normal bir kıvamda yoğrulur,mayalandırılmaya bırakılır.Kabarınca 5'e bölünür.Her bir parçada 3 eşit parçaya bölünerek uzun uzun yuvarlanarak örülür.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine her tepsiye 2 tane olacak şekilde dizilir.

 

Diğer hamurlarda aynı şekilde hazırlanılır. Yarım saat tepside mayalanmaya bırakılır. Üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürülür.Alerji durumunuza bağlı üzerine file badem yada fındık serpilir.Fındık ve badem alerjik besinlerdir. Daha önce denemediyseniz kullanmamanızı tavsiye ederim.Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. 

5 adet Paskalya çöreğinin bir kısmını soğuduktan sonra buzdolabı poşetinde buzlukta saklıyorum. Ilk günkü tazeliğini koruyor sanki yeni fırından çıkmış gibi lezzetle yiyoruz.Afiyet olsun.

Tarif içerisin de bulunan malzemelere karşı alerjiniz varsa kullanmamanızı tavsiye ederim.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder