18 Ekim 2016 Salı

SİMİT


Çocukların alerjilerinin dışarıda yenmesi en kolay simiti bile yemeye müsade etmediği dönemlerde uyguladığım bir tarif .

 3 su brd. Un
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 paket kuru maya
 1 kahve fincanı sıvı yağ
 1 su brd. Ilık su
  Susam
 Sulandırılmış pekmez
 
Hamur karıştırılır. Dinlendirilir. 6 eşit parçaya bölünür.Her parça iki eşit parçaya bölünerek birbirine dolandırılarak  simit şekli verilir.Önce pekmeze sonra susama bulanır . Tepsiye aralıklarla dizilir. 1 saat kabarması için dinlendirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dk pişirilir. 
Afiyet olsun.....

Susam alerjenler listesinde yer alan bir besin olduğu için kullanmadan önce alerjinizin olmadığından emin olmalısınız.Aynı şekilde pekmez içinde dikkatli olmalıyız.Pekmezlerin çeşitleri sayesinde alternatiflerimiz çok. Üzüm ,elma ,dut , keçiboynuzu , harnup , şeker pancarı benim hatırladığım pekmez çeşitleri. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder