Çocukların alerjilerinin dışarıda yenmesi en kolay simiti bile yemeye müsade etmediği dönemlerde uyguladığım bir tarif .
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 su brd. Ilık su
Susam
Sulandırılmış pekmez
Hamur karıştırılır. Dinlendirilir. 6 eşit parçaya bölünür.Her parça iki eşit parçaya bölünerek birbirine dolandırılarak simit şekli verilir.Önce pekmeze sonra susama bulanır . Tepsiye aralıklarla dizilir. 1 saat kabarması için dinlendirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dk pişirilir.
Afiyet olsun.....
Susam alerjenler listesinde yer alan bir besin olduğu için kullanmadan önce alerjinizin olmadığından emin olmalısınız.Aynı şekilde pekmez içinde dikkatli olmalıyız.Pekmezlerin çeşitleri sayesinde alternatiflerimiz çok. Üzüm ,elma ,dut , keçiboynuzu , harnup , şeker pancarı benim hatırladığım pekmez çeşitleri.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder